Διατροφή

Η Λένα Μαγειρεύει: Φάβα με Καραμελωμένα Κρεμμύδια

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια

Υλικά:

500 γρ φάβα, πλυμμένη  και στραγγισμένη

2 κουταλιές σούπας  λάδι

2,0 λίτρα νερό

βιολογικό μη επεξεργασμένο αλάτι

5 κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες

2 κουταλιές σούπας  λάδι

2 κουταλιές σούπας  σιρόπι ρυζιού

2 κουταλιές σούπας σάλσα σόγιας

χυμός τζίντζερ

½ ρόδι


Προπαρασκευή:

  • Σε βαθιά κατσαρόλα σοτάρουμε ελαφρά το λάδι και ρίχνουμε τη φάβα, ανακατεύοντας δυναμικά. Προσθέτουμε το νερό, ζεστό, και την αφήνουμε να σιγοβράσει με το καπάκι ημιανοικτό. Ανακατεύουμε κάθε τόσο για να μην κολλήσει  η φάβα στον πάτο της κατσαρόλας.
  • Σε 20’-25’ προσθέτουμε 2-3 πρέζες αλάτι, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη φάβα να βράσει μέχρι να λιώσει καλά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε κι άλλο νερό, πάντα ζεστό.
  • Όταν η φάβα είναι έτοιμη, την περνάμε με το μίξερ χειρός μέχρι να γίνει λεία.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε το λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια αργά αργά, προσθέτοντας λίγο αλάτι και ανακατεύοντας μέχρι να πάρουν καφέ χρώμα.  Ρίχνουμε το σιρόπι ρυζιού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να καραμελώσουν καλά και προσθέτουμε βιολογική σάλσα σόγιας και χυμό από τριμμένο τζίντζερ.
  • Γαρνίρουμε το πιάτο με λεπτοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και ρόδι

Καλή επιτυχία!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Γράψτε ένα σχόλιο

four × two =