Διατροφή

Η Λένα Μαγειρεύει: Γλύκισμα Ασουρέ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Βυθίζομαι στις αναμνήσεις των παιδικών μου χρόνων, στην Κωνσταντινούπολη, και θυμάμαι με λαχτάρα το γλυκό των νηστειών, τον Ασουρέ.

Το σιτάρι, οι σταφίδες, τ’ αμύγδαλα, οι πρωταγωνιστές της υπέροχης γεύσης του.

Η βελούδινη υφή της κρέμας, η ποικιλία των καρπών και των σπόρων, δίνουν μια αίσθηση πληρότητας.

Ήρθε λοιπόν η ώρα να φτιάξω την μακροβιοτική εκδοχή  του Ασουρέ, για όλες τις εποχές.

Αντικατέστησα την ζάχαρη με το αγαπημένο μας σιρόπι ρυζιού και το corn flour με το θρεπτικό kudzu, με σκοπό να έχετε μια απαλή και γλυκιά ικανοποίηση στην γεύση σας και ταυτόχρονα  ένα όμορφο boost στο πεπτικό σας σύστημα.

Υλικά

  • 70 γρ Σιτάρι
  • 120 γρ Σταφίδες
  • 120 γρ Ξερά Βερύκοκα ( κομμένα στα τέσσερα)
  • 120 γρ Αμύγδαλα (ασπρισμένα και κομμένα στην μέση)
  • 70 γρ Kudzu
  • Λίγη κανέλα
  • 200 γρ σιρόπι ρυζιού

2 λίτρα νερό

Εκτέλεση

  • Βράζουμε το σιτάρι σε χύτρα, σε ½ λίτρο νερό για 25 με 30 λεπτά., ενώ πριν το έχουμε αφήσει 10-12 ώρες να μουλιάσει.
  • Αφού βράσει προσθέτουμε τα 2 λίτρα νερό,  τις σταφίδες, τα βερύκοκα, τ ‘ αμύγδαλα, την κανέλα και το σιρόπι ρυζιού και  αφήνουμε το γλυκό να πάρει μία βράση.
  • Διαλύουμε το kudzu σε ελάχιστο νερό και το ρίχνουμε στον χυλό ανακατεύοντας απαλά για 2-3 λεπτά.
    Ο χυλός πρέπει να γίνει παχύρευστος.
  • Στην συνέχεια τον αδειάζουμε σε ατομικά σκεύη της αρεσκείας μας και τον αφήνουμε να κρυώσει.
  • Σερβίρουμε με λίγο καρύδι και λίγο ρόδι.

Καλή σας απόλαυση!

Write A Comment

two × two =