Διατροφή

Η Λένα Μαγειρεύει: Καλοκαιρινό ζελέ φρούτων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Το kanten είναι ένας ιδιαίτερος τρόπος παρασκευής δροσιστικών επιδορπίων για όλες τις ώρες με έμφαση στην χαλαρωτική ενέργεια Yin που προσφέρει θρέψη και βαθιά χαλάρωση των οργάνων, των μυώνων και των ιστών. Χάρη στο πολύτιμο συστατικό του άγαρ άγαρ που προέρχεται από μια ποικιλία φύκους και αποτελεί ένα φυσικό και ταυτόχρονα φυτικό πηκτικό ή ζελατίνη, το επιδόρπιο τύπου kanten έχει βαθιά θεραπευτική επίδραση στα όργανα της Γης και ειδικά στον στόμαχο, καταπραΰνοντας τη στομαχική αναστάτωση, οξύτητα και δυσανεξία ενώ είναι πλούσιο σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως ο σίδηρος, το ιώδιο και το ασβέστιο. Είναι κατάλληλο για όλα τα σύνδρομα που σχετίζονται με βαθιά έλλειψη χαλάρωσης και θρέψης όπως η μυϊκή δυσκαμψία, η δυσκοιλιότητα, οι πονοκέφαλοι και οι ημικρανίες, η δυσμηνόρροια, το στρες και οι αυπνίες, οι χρόνιες  νόσοι συστροφής και πολλαπλής σκλήρυνσης ή σκλήρυνσης κατά πλάκας.

Υλικά:

  • 1 lt  χυμός μήλου ή φρούτων του δάσους (προτιμητέα βιολογικός χωρίς χημικά σάκχαρα)
  • 1 Κ σούπας αγάρ αγάρ (κοφτό)
  • 1 μικρή πρέζα αλάτι
  • 2-3 Κ σούπας σιρόπι ρυζιού
  • ¼ κ γλυκού κανέλα
  • 500 γρ  φράουλες (κομμένες σε λεπτές φέτες)

Προπαρασκευή:

  • Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε απαλά το χυμό και διαλύουμε σταδιακά το αγάρ αγάρ
  • Ζεσταίνουμε ανακατεύοντας με επιμέλεια για να διαλυθεί πλήρως και να μην σβολιάσει το αγάρ αγάρ
  • Προσθέτουμε το σιρόπι ρυζιού ανακατεύουμε
  • Προσθέτουμε και την κανέλα
  • Προσθέτουμε τις κομμένες φράουλες και τις βράζουμε για ένα μόνο λεπτό.
  • Δοκιμάζουμε και αδειάζουμε το μείγμα σε μεγάλο μπολ.
  • Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει
  • Το σερβίρουμε με κουτάλα ή το κτυπάμε στο ραβδο-μπλέντερ και το σερβίρουμε σαν mousse.
  • Γαρνίρουμε με βατόμουρα και ένα φυλλαράκι δυόσμου.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

 

Write A Comment

1 × five =