Διατροφή

Η Λένα Μαγειρεύει: Vegan Ρολό Χριστουγέννων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Σας παρουσιάζουμε σήμερα το κλασσικό Χριστουγεννιάτικο Ρολό σε μια vegan εκδοχή με κιμά από φακές και σέιταν που θα σας εκπλήξει με την πλούσια υφή και την υψηλού επιπέδου νοστιμιά της.

Υλικά για γέμιση από κιμά σέιταν:

150 γρ φακές (μαγειρεμένες)

200 γρ ρύζι καστανό (μαγειρεμένο)

150 γρ σέιταν (ψιλοκομμένο)

2 κρεμμύδια ( ψιλοκομμένα και τσιγαρισμένα)

2-3 καρότα (τριμμένα)

100 γρ καρύδι (τριμμένο)

100 γρ λιναρόσπορος (τριμμένος)

50 γρ κουκουνάρι

5-6 βρασμένα κάστανα

2 ΚΣ  miso ρυζιού

4-5 ΣΚ ελαιόλαδο

2 ΚΣ ξύδι μπαλσάμικο

1 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)

1 ΚΣ καπνιστή πάπρικα

1κγ πιπέρι λευκό

1ΚΣ σκόνη σκόρδου

1 κγ αλάτι

2 φύλλα σφολιάτας βιολογικά και λίγο γάλα σόγιας

Προπαρασκευή

  • Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά σ’ ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε και ζυμώνουμε καλά μέχρι να αποκτήσουν ενιαία υφή.
  • Στρώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας σ’ένα ταψί και στο κέντρο του φύλλου βάζουμε τον κιμά από σέιταν σχηματίζοντας ένα ρολό κατά μήκος της σφολιάτας.
  • Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο και καλύπτουμε το ρολό. Πιέζουμε στην περιφέρεια του ρολού τα δύο φύλλα ώστε να ενωθούν. Κόβουμε με μαχαίρι την περιφέρεια, απομακρύνοντας τα κομμάτια της σφολιάτας που δεν χρειαζόμαστε, αφήνοντας 1-1,5 cm περιθώριο.
  • Πιέζουμε με πιρούνι την περιφέρεια αυτή ενώνοντας τα δύο φύλλα.
  • Αλείφουμε το ρολό με γάλα σόγιας ή αμυγδάλου και ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά ή αλλιώς μέχρι να ροδίσει το φύλλο.
  • Αφού το αφήσουμε να κρυώσει λίγο, το κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

Η πρωτότυπη συνταγή ανήκει στον αγαπημένο φίλο και συνεργάτη μας Chef Μακροβιοτικής Σταύρο Καραγιλάνη, ONE PROJECT Greece.

Καλή επιτυχία, καλή απόλαυση!

Write A Comment

sixteen − 6 =