Διατροφή

Νηστίσιμα Brownies Σοκολάτας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Ήταν Παρασκευή απόγευμα και ετοιμαζόμασταν για την καθιερωμένη θεωρητική παράδοση του Εκπαιδευτικού Προγράμματος Μακροβιοτικής Διατροφής-Μαγειρικής-Θεραπευτικής στο Ηράκλειο Κρήτης όταν ξαφνικά η αγαπημένη μαθήτρια μας Ziza Tomic, vegan chef και συνιδιοκτήτρια του εστιατορίου Green Koukounari, εμφανίστηκε στην τάξη με αυτό το υπέροχο γλυκό που έγινε ανάρπαστο ευθύς αμέσως τόσο από το δικό μας τμήμα, όσο και από το αντίστοιχο της Υποκριτικής.  Πρόκειται για μια θεσπέσια πρωτότυπη συνταγή της ιδίας, χωρίς ζάχαρη, γαλακτοκομικά ή ζωικά παράγωγα και κυρίως αλεύρι, που έκανε το ντεμπούτο της πρόσφατα και στην Αθήνα στο σεμινάριο μας «Θεραπευτικές Πρακτικές για το Ήπαρ» στην Cocomat.

Υλικά:                                

  • 420 γρ βρασμένα ρεβύθια
  • 125 ml  σιρόπι σφένδαμου
  • 125 γρ βούτυρο φυστικιού
  • 60 γρ αμύγδαλα αποφλειωμένα περασμένα σε blender ή processor μέχρι να γίνουν αλεύρι
  • ¼ κ γλυκού σκόνη κακάο
  • ¼ κ γλυκού baking powder
  • ¼ κ γλυκού σόδα
  • ¼ κ γλυκού αλάτι
  • ¼κ γλυκού βανίλια
  • 1κ γλυκού λάδι καρύδας (προαιρετικό)
  • 90 γρ σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί

Σκεύη:

  • Φόρμα ψησίματος 10cmX10cm

Προπαρασκευή:

  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ
  • Αδειάζουμε το μίγμα στη φόρμα όπου έχουμε ήδη στρώσει λαδόκολα
  • Ψήνουμε για 30’ με 40’ και σερβίρουμε συνοδεύοντας το επιδόρπιο μας με ένα απαλό εποχικό τσάι λεβάντας

Καλή Επιτυχία και Καλή Απόλαυση!

 

Write A Comment

eleven − 1 =