Υγεία

Περικάρδιο ή Προστάτης της Καρδιάς

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Πρόκειται για έναν προστατευτικό υμενα που θωρακίζει την Καρδιά από βλαπτικές εξωτερικές εισβολές σε επίπεδο ιών, συμπεριφορών και συναισθημάτων.
Έχουμε νοητικά συνδέσει την Καρδιά με το συναισθηματικό άνοιγμα, το μοίρασμα, τη διεύρυνση για αυτό και λέμε «σε είδα και άνοιξε η Καρδιά μου».
Υπάρχει όμως και μια έτερη εξίσου σημαντική λειτουργία του Κυβερνήτη της Καρδιάς που σχετίζεται με τη διάκριση, την προστασία και κυρίως την άγρυπνη περιφρούρηση των Πυλών της Καρδιάς ώστε η ιερή της Ενέργεια να προστατεύεται από άσκοπα πλήγματα.
Με αλλά λόγια, η διαισθητική ευφυΐα της Καρδιάς να προστατεύεται από πράξεις, στάσεις και συμπεριφορές που στερούνται γνήσιας Αγάπης και Στοργής για την Υπαρξη στην πράξη και όχι στα λόγια και στα προσχήματα.
Όταν έρθει η ώρα το Περικάρδιο να διακρίνει ότι υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις αυθεντικού ενδιαφέροντος, συναίνεσης, στοργής, κλιματος οικογενειακης ή επαγγελματικής υποστηριξης, γνήσιας φιλιας και συντροφικότητας θα επιτρέψει εκ νέου το άνοιγμα των Πυλών της Καρδιάς και την αμοιβαιότητα της Αγάπης.
Συνεπώς μάθε να Προστατεύεις την Καρδιά σου από τις κακοτοπιές, είναι εξίσου σημαντικό με το να είσαι Ανοιχτός, Διαθέσιμος και Προσβασιμος στην Αγάπη.

Write A Comment

7 + thirteen =