Διατροφή

Η Λένα Μαγειρεύει: Πλιγούρι Λαχανικών Beirut Style

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Υλικά

1 πακέτο πλιγούρι βρασμένο χοντρό

200 γρ λιαστές ντομάτες, χωρίς το λάδι

2-3  κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2-3 καρότα ψιλοκομμένα

500γρ. σάλτσα ντομάτας

Λίγες σταφίδες

Λίγα κουκουνάρια

Ελαιόλαδο

1 κγ κύμινο

1 κγ μπαχάρι

½ κγ πάπρικα ή πάστα ντομάτας

¼ κγ αλάτι βιολογικό θαλασσινό μη επεξεργασμένο

Προπαρασκευή

  • Πλένουμε και βράζουμε το πλιγούρι με μία πρέζα αλάτι, σε αναλογία 1 ποτήρι πλιγούρι – 2 ποτήρια νερό.
  • Σε μεγάλο τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο.  Προσθέτουμε τα καρότα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά, τις σταφίδες , τα κουκουνάρια και τέλος σάλτσα ντομάτας και αλάτι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά ώστε οι γεύσεις και τ ΄αρώματα να ενωθούν καλά.
  • Ρίχνουμε το βρασμένο πλιγούρι στο τηγάνι και αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί.
  • Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι ή μαϊντανό.

Καλή απόλαυση και καλή επιτυχία!

Write A Comment

one × 4 =