Διατροφή

Η Λένα Μαγειρεύει: Ρολά λαχανικών με κινέζικο λάχανο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Ένας ευφάνταστος τρόπος που θα δώσει στα καθημερινά σας πιάτα με λαχανικά χρώμα, στυλ, χαρούμενη διάθεση και πάνω απ’ όλα ποικιλία. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ευρεία γκαμα υλικών τόσο στο τύλιγμα, όσο και στο γέμισμα των ρολών σας, με τρόπο που να τα κάνει ιδιαίτερα παιχνιδιάρικα και ελκυστικά τόσα στα ενήλικα μέλη της οικογένειας, όσο και στα μικρά παιδάκια, που μερικές φορές δεν δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στα λαχανικά γιατί τα θεωρούν άνοστα και βαρετά.

Υλικά

  • επιλεγμένα φύλλα από κινέζικο λάχανο
  • καρότο κομμένο σε λεπτά matchsticks και απαλά ζυμωμένο με αλάτι τύπου pressed salad
  • ξυνολάχανο
  • αβοκάντο (κομμένο σε κομματάκια ή πιεσμένο με πιρούνι)
  • φυστίκι αράπικο αλμυρό

Προπαρασκευή:

  1. Διαλέγουμε τα μεγάλα εξωτερικά φύλλα από το κινέζικο λάχανο και τα βράζουμε στον ατμό για περίπου 2-3 λεπτά και τα στεγνώνουμε καλά σε πετσέτα κουζίνας.
  2. Στρώνουμε πάνω στο sushi pad τρία ή τέσσερα φύλλα από το κινέζικο λάχανο.
  3. Προσθέτουμε κατά μήκος το καρότο, το ξυνολάχανο, απλώνουμε το αβοκάντο και τα φυστίκια στο τέλος.
  4. Τυλίγουμε πιέζοντας ικανά ώστε να ενωθούν καλά τα υλικά.
  5. Αφήνουμε το ρολό για λίγη ώρα στην άκρη και μετά κόβουμε σε πάχος 1 ½ εκ σε ροδέλες.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Write A Comment

thirteen − 4 =